Llet de coco
Begudes Receptes

Llet de coco

Prendre llet al matí per esmorzar és una pràctica socialment molt estesa. D’aquí que quan una persona decideix prescindir d’aquest aliment, busca alternatives per substituir-la. Als supermercats hi ha moltes opcions, però cap d’elles serà mai tan bona com la llet animal (sempre que es prengui una de qualitat i no aquest ‘aguachirri’ que es pren avui dia). Per això jo vaig passar per una transició fins a acabar substituint-la per infusió o fruita als esmorzars i deixar només les llets vegetals per a quan prenc granola casolana. O per al cap de setmana, quan em faig una tassa de cafè amb llet i em dono el gustàs de començar el dia amb calma. I aquí, la meva tria és la llet de coco, d’arròs integral o orxata.

Com que la llet de coco és cara, et porto una recepta fàcil i econòmica perquè la puguis fer a casa. Que no se t’acudeixi cometre la bogeria que vaig fer jo al principi, que comprava els cocos naturals i els obria a casa. Sí, la qualitat serà molt millor, però la feinada, el soroll i com queda tot de brut després… en faig quedar una mica farta! Fer-la amb coco ratllat és molt més senzill.

Dit això, anem per feina. Prepara una batedora de got i una bossa de llet vegetal o drap de cotó.

Ingredients

200 g de coco ratllat (posa’n més o menys segons la consistència que vulguis)

1 litre d’aigua

Elaboració

1. Escalfa l’aigua. No cal que bulli, només que estigui una mica calenta per extreure el màxim del coco.

2. Posa el coco ratllat a la batedora de got i també la meitat de l’aigua. Comença a triturar-ho i ves-hi afegint la resta de l’aigua a poc a poc. Insisteix amb la batedora ben bé durant 2 minuts. Fes aturades si cal perquè la màquina no se sobreescalfi.

3. Busca un recipient ample i cola el líquid amb l’ajuda de la bossa per fer beguda vegetal o amb el drap de cotó. Esprem ben fort per obtenir tot el líquid, t’han de quedar unes restes humides, però no molles. Guarda aquest coco per fer receptes dolces en substitució de part de la farina.

4. Guarda la llet a la nevera durant un màxim de 4 dies. També pots guardar el líquid en pots petits i congelar-los per treure beguda només quan en necessites. És la millor opció si no en prens cada dia.

También puede gustarte...

2 Comentarios

  1. […] agradar molt més del que esperava. I, punt important, perquè permeten aprofitar la polpa de fet beguda vegetal de coco per als meus iogurts i perquè són prebiòtics! Combo ideal, no […]

  2. […] de coco són una recepta d’aprofitament. Per qui no ho sàpiga, em faig jo els iogurts amb beguda vegetal de coco casolana, pel que tinc polpa per donar i per vendre. Com que em sap greu llençar-la, l’aprofito per a […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *