Pa de cacau i dàtils
Pa i massa mare Receptes

Pa de cacau i dàtils / Pan de cacao y dátiles

El pa de xocolata és un clàssic. Normalment duen llet animal i força sucre per donar-los el regust dolç que associem a la xocolata, per això les receptes que trobem no sempre són aptes. La que et comparteixo és totalment vegana i apta per a dietes sense gluten, lactosa i sucre, està endolcida amb dàtils i la seva base és cacau pur i uns trossets de xocolata 100%. A què esperes per fer el teu pa de cacau i dàtils?

Com que no tots els paladars estan acostumats a aquest sabor tan fort, una altra opció és substituir el cacau per garrofa, o fer meitat i meitat de cadascuna. També es pot canviar els trossets de dàtil per xarop d’aquesta fruita: el dolç estarà més repartit. De la mateixa manera que jo he fet proves, t’animo a canviar els meus ingredients i a fer invents!

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

100 g de massa mare

50 g de fajol

18 g de midó de iuca

30 g de cacau pur (es pot canviar per garrofa o fer meitat i meitat)

4 g psyllium

30 g de xocolata a trossos mitjans

60 g d’aigua

50 g de llet de soja

6 dàtils a trossos petits (o xarop de dàtil)

2 cullerades soperes d’oli d’oliva o de coco

Elaboració

1. Barreja les farines, el cacau i el psyllium en un bol. Ha de quedar tot prou unit per tenir un polsim homogeni.

2. En un altre bol, barreja la massa mare, la llet de soja i l’aigua. Tot seguit, aboca aquesta pasta a les farines. Barreja-ho tot molt bé.

3. Incorpora-hi els trossos de dàtil i de xocolata, també l’oli, i barreja-ho. Empastifa’t les mans i pasta bé la massa, és la millor manera de treballar-la.

4. Passa la massa a un motlle i deixa-la reposar. Pots optar per posar-la a la nevera tota la nit perquè la fermentació sigui lenta i l’endemà donar-li unes 6-8 hores més de fermentació a temperatura ambient. Si vols anar més de pressa, salta’t el pas de la nevera, el sabor de la massa mare serà menys intens.

5. Preescalfa el forn a 250º. Cuina el pa de cacau i dàtils durant 40-50 minuts.

Pa de cacau i dàtils
Pa de cacau i dàtils

Pan de cacao y dátiles

Ingredientes

100 g de masa madre

50 g de alforfón (trigo sarraceno)

18 g de almidón de yuca

30 g de cacao puro (se puede cambiar por algarroba o hacer mitad y mitad)

4 g psyllium

30 g de chocolate a trozos medianos

60 g de agua

50 g de leche de soja

6 dátiles a trozos pequeños (o jarabe de dátil)

2 cucharadas soperas de aceite de oliva o de coco

Elaboración

1. Mezcla las harinas, el cacao y el psyllium en un bol. Tiene que quedar una especie de harina homogénea, que no se note la diferencia entre los tres ingredientes.

2. En otro bol, mezcla la masa madre, la leche de soja y el agua. A continuación, echa esta pasta a la mezcla de harinas. Mézclalo todo muy bien.

3. Incorpora los trozos de dátil y de chocolate, también el aceite, y mézclalo. Embadúrnate las manos y amasa bien la masa (valga la redundancia), es la mejor manera de trabajarla.

4. Pasa la masa a un molde y déjala reposar. Puedes optar para ponerla en la nevera toda la noche para que la fermentación sea lenta y el día siguiente darle unas 6-8 horas más de fermentación a temperatura ambiente. Si quieres ir más deprisa, sáltate el paso de la nevera, el sabor de la masa madre será menos intenso.

5. Precalienta el horno a 250°. Cocina el pan durante 40-50 minutos.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] remenes al blog, veuràs que hi ha receptes de pa i de pa de xocolata, però encara no en tenia cap de panets amb xocolata i canyella. M’he decidit a fer-ne i he […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *