Iogurt de coco i civada
Receptes Salat

Iogurt de coco i civada / Yogur de coco y avena

Un dels aparells que més utilitzo a casa, a banda dels habituals, és la iogurtera. Quan vaig deixar de prendre llet, em vaig passar als iogurts de soja, però vaig veure que els que hi ha al supermercat acostumen a portar olis, molts sucres i altres additius per fer-los més espessos. La idea no em feia gràcia i la meva parella va aprofitar un aniversari per regalar-me la iogurtera (i amb molt encert!). Ara pràcticament sempre en menjo de fets per mi i puc dir que el meu preferit és el iogurt de coco i civada sense gluten.

He provat de fer-ne de coco, de civada, d’arròs integral… fins i tot de xufa! Que per inventar no sigui… El resultat final varia molt segons la quantitat de cereal i aigua, però al final tots poden sortir bé. T’aconsello que hi posis algun espessant: agar agar, kuzu, midó de tapioca… el que prefereixis. Pots no fer-ho, però et quedarà una mena de iogurt begut. Si vols agafar-lo a cullerades, millor posa-n’hi.

Pel que fa al probiòtic, en tens de molts tipus. A mi m’agrada utilitzar el Multidophilus de Solaray perquè té una gran quantitat de soques diverses i un bon nombre de bacteris per cadascuna d’elles. El pots comprar per Amazon o en qualsevol herbolari o farmàcia online.

Ara et deixo amb aquesta recepta per si t’animes a fer-te els teus iogurts a casa.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

100 g de coco ratllat

40 g de civada

1 litre d’aigua

1/2 cullerada de postres d’agar agar o 1 i 1/2 de kuzu

2 càpsules de probiòtics

1 cullerada de panela (opcional)

Elaboració del iogurt de coco i civada

1. Escalfa l’aigua i posa mig litre en una batedora de got. Afegeix-hi el coco i la civada i tritura-ho tot. Ves afegint-hi a poc a poc la resta de l’aigua i continua triturant-ho tot.

2. Cola el líquid amb una bossa de llets vegetals, un drap de cotó o un colador molt fi. Guarda’t les restes de coco i civada, et serviran per a alguna altra recepta.

3. Posa el líquid en una olla i incorpora-hi l’espessant, també la panela si n’hi vols posar. Això ajudarà a formar el iogurt perquè és un aliment per als bacteris. Escalfa l’olla i ves removent de tant en tant, ha d’arriba a bullir durant 2 minuts.

4. Deixa refredar el líquid fins que es trobi entre 35 i 40º. Si no tens termòmetre, ha d’estar prou temperada perquè no et cremis el dit.

5. Afegeix-hi les dues càpsules de probiòtic, remena-ho bé i emplena els gots de iogurt. Posa’ls dins de la iogurtera entre 10 i 12 hores. Com més hores els deixis, més àcids sortiran.

6. Gaudeix del teu iogurt de coco i civada.

Aquests són els passos per fer iogurt el primer cop. Els següents pots usar com a base un iogurt, no cal posar-hi sempre els probiòtics. Això sí, no et recomano que facis més de 4 tandes amb iogurt com a base, va perdent bacteris.

Iogurt de coco i civada
Iogurt de coco i civada

Yogur de coco y avena

Ingredientes

100 g de coco rallado

40 g de avena sin gluten

1 litro de agua

1/2 cucharada de postres de agar agar o 1 y 1/2 de kuzu

2 cápsulas de probióticos

1 cucharada de panela (opcional)

Elaboración

1. Calienta el agua y pon medio litro en una batidora de vaso. Añade el coco y la avena y tritúralo todo. Ve añadiendo despacio el resto del agua y continúa triturándolo todo.

2. Cuela el líquido con una bolsa de leches vegetales, un trapo de algodón o un colador muy fino. Guárdate los restos de coco y avena, te servirán para alguna otra receta.

3. Pon el líquido en una olla e incorpora el espesante, también la panela si quieres ponerle. Esto ayudará a formar el yogur porque es un alimento para las bacterias, pero no es imprescindible, los azúcares de la avena también sirven. Calienta la olla y ve removiendo de vez en cuando, tiene que llega a hervir durante 2 minutos.

4. Deja enfriar el líquido hasta que se encuentre entre 35 y 40°. Si no tienes termómetro, tiene que estar bastante templada porque no te quemes el dedo.

5. Añade las dos cápsulas de probióticos, remuévelo y rellena los vasos de yogur. Ponlos dentro de la yogurtera entre 10 y 12 horas. Cuanto más horas los dejes, más ácidos saldrán.

Estos son los pasos para hacer yogur la primera vez. Los siguientes puedes usar como base un yogur, no hay que poner siempre los probióticos. Eso sí, no te recomiendo que hagas más de 4 tandas con yogur como base, va perdiendo bacterias.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] recepta només utilitza coco i tapioca per fer-ho més espès, però pots fer proves també amb la recepta de iogurt amb coco i civada que tens […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *