Orxata
Begudes Receptes

Orxata

Vaig una mica tard, ho sé… La recepta d’orxata l’hauria de publicar tot just quan arriba i l’estiu, però resulta que ho faig ara, en plena tardor. Bé, millor tard que mai, no?

Hi ha una explicació. Quan compro xufes, ho faig en una botiga a granel on has d’emportar-te un quilo perquè et surti bé de preu. No és un entrebanc, a mi ja em va bé, però fa que tingui xufes durant força temps. Per això la meva època d’orxata sempre s’allarga. Per això i perquè m’encanta la combinació amb el cafè.

Sovint m’ho faig per esmorzar: orxata sola, amb cúrcuma, una mica calenta amb cafè… És molt versàtil. He de dir que també és qüestió de gustos. Sembla que aquesta beguda valenciana o t’encanta o t’horroritza, és com si no hi hagués terme mitjà.

El motiu principal pel qual me la faig a casa és perquè no hi poso sucres. La que venen ja elaborada en duu masses i sóc incapaç de prendre-me-la. Tot i això, jo us compartiré tant la recepta original com la meva, sense dolç.

Ingredients

200-250 grams de xufa (segons si la voleu amb més o menys cos)

1 litre d’aigua

6-8 dàtils sense os (o 100 g de sucre o res!)

Opcional: pell de llimona o canyella, per aromatitzar-ho una mica i prendre-ho en fred.

Orxata

Elaboració de l’orxata

1. Deixa la xufa en remull durant 1 dia i mig. Canvia-li l’aigua cada 12 hores aproximadament.

2. En una batedora de got que sigui potent, posa-hi tots els ingredients (excepte la llimona i la canyella si n’hi vols posar). Et recomano que tallis els dàtils una mica, s’esmicolaran millor. Bate-ho tot.

3. Agafa una gasa o bé una bossa especial per fer begudes vegetals. Cola el líquid i aparta la polpa de la xufa. La pots guardar per utilitzar-la com farina en elaboracions dolces o bé llançar-la, però és una pena.

4. Guarda la teva orxata a la nevera. Recorda consumir-la en un màxim de 3 dies.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] que a casa acostumo a fer-me jo mateixa les llets vegetals. M’encanta la de coco i la de xufes, el que seria l’orxata, però també preparo la meva llet d’arròs integral. Normalment els intolerants a la […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *