Fa temps que preparo iogurts vegetals a casa. Primer ho vaig fer amb iogurtera; després, amb un robot que té programa per fer-ne. Inicialment el feia amb llet de coco casolana, però després vaig substituir-la per manteca de coco (coco ratllat molt fins a fer-ne crema), així m’estalvio haver de passar la polpa per una malla per treure-li. Queda més dens i es nota en la textura que la polpa hi és, però a mi ja m’agrada el iogurt de coco que surt.
Com a ferment, si el faig de zero, utilitzo els probiòtics Multidophilus Plus 12-20 billion de Solaray. Quan ja tinc iogurt, n’agafo un.
Aquesta recepta només utilitza coco i tapioca per fer-ho més espès, però pots fer proves també amb la recepta de iogurt amb coco i civada que tens disponible.
Ingredients
90 g de manteca de coco
30 g de midó de tapioca
1 litre d’aigua
2 càpsules de probiòtics si és la primera tanda o un iogurt vegetal si ja en tens
1/2 cullerada de cafè d’agar-agar (opcional)
Elaboració
1. Barreja el midó de tapioca i l’aigua fins que quedi tot dissolt. Posa-hi també l’agar-agar si n’hi vols afegir.
2. Posa l’aigua a escalfar i tira-hi la manteca. Ves removent fins que quedi tota dissolta i agafi textura com de beixamel. Volem que els iogurts quedin cremosos.
3. Deixa refredar la crema que ha sortit fins als 35º o fins que, si hi poses un dit, no et cremes. Amb un termòmetre serà més fiable i t’asseguraràs que els ferments no moren.
4. Un cop a 35º, tira-hi el iogurt o els probiòtics i barreja-ho.
5. Reparteix el líquid en pots de vidre. Surten uns 7-8 iogurts.
6. Posa-ho a la iogurtera o robot de cuina. De manera automàtica treballen a una temperatura de 40º aproximadament, aquesta és la bona.
7. Si és la primera tanda, deixa-ho fermentar unes 10-11 hores. Un cop passi el temps, sense obrir la iogurtera ni el robot, deixa que els iogurts es refredin a dins. Si utilitzes ja un iogurt de coco com a base, amb 8-9 hores en faràs prou.
Hace tiempo que preparo yogures vegetales. Primero los hice con yogurtera, después, con un robot que tiene programa para hacerlos.
Inicialmente lo hacía con leche de coco casera, pero después la sustituí por manteca de coco (coco rallado molido hasta obtener crema), así me ahorro tener que pasar la pulpa por una malla para sacarle el jugo. Queda más denso y se nota en la textura que la pulpa está, pero a mí ya me gusta.
Como fermento, si lo hago de cero, utilizo los probióticos Multidophilus Plus 12-20 billion de Solaray. Cuando ya tengo yogur de anteriores tandas, cojo uno.
Ingredientes
90 g de manteca de coco
30 g de almidón de tapioca
1 litro de agua
2 cápsulas de probióticos si es la primera tanda o un yogur vegetal si ya lo tienes
1/2 cucharada de café de agar-agar (opcional)
1. Mezcla el almidón de tapioca y el agua hasta que quede todo disuelto. Pon también el agar-agar si quieres añadirlo.
2. Pon el agua a calentar y echa la manteca. Ve removiendo hasta que quede toda disuelta y coja textura como de bechamel. Queremos que los yogures queden cremosos.
3. Deja enfriar la crema que ha salido hasta los 35° o hasta que, si pones un dedo, no te quemas. Con un termómetro será más fiable y te asegurarás que los ferments no mueran al añadirlos.
4. Una vez estén a 35°, echa el yogur o los probióticos y mézclalo todo.
5. Reparte el líquido en tarros de cristal. Salen unos 7-8 yogures.
6. Ponlos en la yogurtera o robot de cocina. De manera automática trabajan a una temperatura de 40° aproximadamente, ésta es la buena.
Si es la primera tanda, déjalos fermentar unas 10-11 horas. Una vez pase el tiempo, sin abrir la yogurtera ni el robot, deja que los yogures se enfríen adentro. Si utilizas ya un yogur como base, con 8-9 horas tendrás bastante.
[…] 1 iogurt vegetal (o no) […]
[…] punt important, perquè permeten aprofitar la polpa de fet beguda vegetal de coco per als meus iogurts i perquè són prebiòtics! Combo ideal, no […]
[…] de coco són una recepta d’aprofitament. Per qui no ho sàpiga, em faig jo els iogurts amb beguda vegetal de coco casolana, pel que tinc polpa per donar i per vendre. Com que em sap […]