Pastissets salats de verdures
Receptes Salat

Pastissets salats de verdures / Pastelitos salados de verduras

Quan parlem de pastisaoa, el primer que pensem és en una recepta dolça, però hauríem d’anar més enllà i pensar en altres opcions com aquests pastissets salats de verdures. Estan fets amb espinacs, ceba, xampinyons i tomàquet deshidratat, amb farina de cigró com a base. Pot ser tant per a persones que duen una dieta omnívora (i lliure o no de gluten i/o lactosa) com per a vegetarians i vegans, només cal canviar l’ou tradicional per un de fet amb lli i aigua.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

185 g de farina de cigró

1 ceba grossa

220 grams d’espinacs

180 g de xampinyons

7-8 tomàquets deshidratats

2-3 dents d’all

1 ou (per a vegans, amb lli i aigua)

50 g d’aigua

1 cullerada sopera d’oli

Llevat químic (opcional)

Elaboració dels pastissets salats de verdures

1. Pela la ceba i talla-la petita. Posa-la a sofregir en una paella.

2. Pela i talla les dents d’all i afegeix-les a la paella quan la ceba comenci a daurar-se. Renta els espinacs i els xampinyons i talla’ls, no cal que siguin trossos petits. Posa-ho amb la resta de verdures, amb una mica de sal, i cuina-ho durant 3 o 4 minuts.

3. En un bol gros, bat l’ou. Incorpora-hi l’aigua i l’oli i barreja-ho tot, fes el mateix amb la farina. Ha de quedar una massa homogènia, vigilant que hi hagi grumolls de farina.

4. Talla els tomàquets deshidratats a trossos petitons. Afegeix-ho al bol. Fes el mateix amb les verdures cuinades i barreja-ho tot bé. Si t’ha quedat una mica de suc de les verdures a la paella, posa-ho també. Finalment, posa-hi el llevat.

5. Preescalfa el forn a 180º. Mentrestant, reparteix la massa en motlles de magdalenes o en altres recipients petitons que puguis tenir. Una altra opció és agafar un motlle més gran i fer un pastís per tallar-ne trossos.

6. Quan el forn estigui calent, posa els pastissets a dins. Si has optat per racions individuals petitones, en 15-20 minuts ho tindràs fet. Si prefereixes fer un pastís gros, pot ser que la cocció et demani 30 minuts. Guia’t per l’aspecte i per un escuradents: punxa els pastissos i quan surti net, vol dir que ja està fet.


Pastelitos salados de verduras

Ingredientes

185 g de harina de garbanzo

1 cebolla grande

220 g de espinacas

180 g de champiñones

7-8 tomates deshidratados

2-3 dientes de ajo

1 huevo (para veganos, con lino y agua)

50 g de agua

1 cucharada sopera de aceite

Levadura química (opcional)

Elaboración

1. Pela la cebolla y córtala pequeña. Sofríela.

2. Pela y corta los dientes de ajo y añádelos a la sartén cuando la cebolla empiece a dorarse. Lava las espinacas y los champiñones y córtalos, no hace falta que sean trozos pequeños. Ponlos con el resto de verduras, con un poco de sal, y cocínalos durante 3 o 4 minutos.

3. En un bol grande, bate el huevo. Incorpora el agua y el aceite y mézclalo todo, haz el mismo con la harina. Tiene que quedar una masa homogénea, vigilando que no haya grumos de harina.

4. Corta los tomates deshidratados a trozos pequeñitos. Añádelo al bol. Haz lo mismo con las verduras cocinadas y mézclalo todo. Si te ha quedado un poco de jugo de las verduras en la sartén, ponlo también. Finalmente, pañade la levadura.

5. Precalienta el horno a 180°. Mientras tanto, reparte la masa en moldes de magdalenas o en otros recipientes pequeñitos que puedas tener. Otra opción es coger un molde más grande y hacer un pastel para cortar trozos individuales.

6. Cuando el horno esté caliente, pon los pastelitos dentro. Si has optado por raciones individuales, en 15 minutos lo tendrás hecho. Si prefieres hacer un pastel grande, puede ser que la cocción te pida 30 minutos. Guíate por el aspecto y por un palillo: pincha los pasteles y cuando salga limpio, quiere decir que ya está hecho.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] / Pastel frío de chocolate y berenjenaPastisset de coco i taronja / Pastelito de coco y naranjaPastissets salats de verdures / Pastelitos salados de verdurasPaté d’azukis / Paté de azukisPizza de coliflorPizza sense gluten / Pizza sin gluten (trigo […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *