Galetes de coco i cúrcuma
Dolç Receptes

Galetes de coco i cúrcuma / Galletas de coco y cúrcuma

Fa un temps vaig tastar unes galetes de cúrcuma amb llavors de quinoa que em va deixar amb un pam de nas. Havia vist que aquesta espècia s’utilitza per donar color en receptes dolces, però no me l’havia plantejat com un ingredient clau. He fet diverses proves i aquesta, amb el coco com a coprotagonista de les galetes, és la que més m’ha agradat. Així que ja puc dir que tinc la recepta definitiva de les galetes de coco i cúrcuma!

*** Debajo tiene la receta en español

Com a farines sense gluten, he escollit la d’arròs integral i la de blat de moro (la que és groga, no midó -Maizena-) perquè quedessin més cruixents, però la clau és el greix del coco. Fes-les a casa, tasta-les i m’expliques què t’han semblat!

Ingredients

2 tasses de coco ratllat

1 tassa de farina d’arròs integral

1/2 tassa de farina de blat de moro

2 ous

2 cullerades de postres de cúrcuma (posa’n més si t’agrada el sabor intens)

8-10 dàtils

Elaboració

1. Posa el coco ratllat en una batedora de got i tritura’l. Hauràs de tenir una mica de paciència perquè ens interessa que quedi una mena de mantega de coco. Necessitaràs triturar a intervals per evitar que la màquina se sobreescalfi.

2. Quan tinguis feta la mantega, tira-hi els ous i els dàtils tallats trossos mitjans, i bate-ho tot junt. Passa la pasta a un bol.

3. Afegeix la cúrcuma, la 1/2 tassa de farina de blat de moro al bol i 1/2 tassa de farina d’arròs integral. Barreja bé la massa. Si veus que queda una massa compacta, no hi posis més farina. En el cas que encara se t’enganxi i notis que demana més consistència, posa-hi la 1/2 tassa de farina d’arròs restant. Una altra opció és posar-hi tota la farina i tirar a la massa una mica d’aigua.

4. Dona forma a les teves galetes. Pots fer-les rodones o bé estirar tota la massa en una safata per fer-les quadrades com les de la fotografia. No facis encara les línies per tallar-les, ho faràs més tard. Decora amb una mica de coco ratllat per sobre i aixafa’l amb la mà perquè s’enganxi bé a les galetes. Deixa reposar la massa ben bé 20 minuts.

5. Preescalfa el forn a 180º. Un cop calent, posa les galetes al forn durant 15-20 minuts. Dependrà de com les hagis fet de grans i de gruixudes. Si has estirat la massa per fer-les quadrades, deixa-les que es cuinin durant 5 minuts, treu la safata i fes les línies amb un ganivet. Torna-les a ficar al forn i deixa que es coguin del tot.

6. Un cop fetes, deixa-les refredar. Quan hagin perdut temperatura, podràs «trencar» la massa per tenir galetes de coco y cúrcuma quadrades.

Galetes de coco i cúrcuma

Galletas de coco y cúrcuma

Hace tiempo probé unas galletas de cúrcuma com semillas de quinoa que me dejaron alucinada. Había visto que esta especie se utiliza para dar color en recetas dulces, pero no me planteé usarla como un ingrediente clave. He hecho varias pruebas y esta, con el coco como coprotagonista de las galletas, es la que más me ha convencido.

He usado harina de arroz integral i de maíz (la amarilla, no almidón -Maizena-) para que quedasen más crujientes, aunque lo importante aquí es la grasa del coco. ¡Haz las galletas en casa, pruébalas y me cuentas qué te han parecido!

Ingredientes

2 tazas de coco rallado

1 taza de harina de arroz integral

1/2 taza de harina de maíz

2 huevos

2 cucharadas de postre de cúrcuma

8-10 dátiles

Elaboración

1. Pon el coco rallado en una batidora de vaso y tritúralo. Tendrás que tener un poco de paciencia porque nos interesa que se haga manteca de coco. Necesitarás triturar a intervalos para evitar que la máquina se sobrecalente.

2. Cuando tengas hecha la manteca, echa los huevos y los dátiles cortados a trozos medianos, y tritúralo todo junto. Pon la masa resultante en un bol grande.

3. Añade la cúrcuma, la 1/2 taza de harina de maíz al bol y 1/2 taza de harina de arroz integral. Mezcla bien la masa. Si ves que queda una masa compacta, no añadas más harina. En el supuesto de que todavía se te enganche y notes que debería tener más consistencia, pon la 1/2 taza de harina de arroz restante. Otra opción es poner toda la harina y echar a la masa un poco de agua.

4. Da forma a tus galletas. Puedes hacerlas redondas o bien estirar toda la masa en una bandeja para hacerlas cuadradas como las de la fotografía. No hagas todavía las líneas para cortarlas, lo harás más tarde. Decora con un poco de coco rallado por encima y aplástalo con la mano porque se enganche bien a las galletas. Deja reposar la masa durante 20 minutos.

5. Precalienta el horno a 180°. Una vez caliente, pon las galletas en el horno durante 15-20 minutos. El tiempo dependerá de cómo las hayas hecho de grandes y de gruesas. Si has estirado la masa para hacerlas cuadradas, déjalas que se cocinen durante 5 minutos, saca la bandeja y haz las líneas con un cuchillo. Vuélvelas a meter al horno y deja que se cuezan del todo.

6. Una vez hechas, déjalas enfriar. Cuando hayan perdido temperatura, podrás «romper» la masa para tener galletas cuadradas.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *