Pastís de xocolata i fruits vermells
Dolç Receptes

Pastís de xocolata i fruits vermells / Pastel de chocolate y frutos rojos

Que sí, que un pastís d’aniversari sense gluten, lactosa i sucre pot semblar deliciós a una persona que porta una dieta «normal». O més aviat diria «estàndard», perquè considero que un dels grans errors d’avui dia és considerar que tots els cossos poden admetre la mateixa dieta i que qualsevol producte es pot considerar un aliment, i sense efectes negatius. N’hem d’aprendre molt! Doncs bé, per demostrar-ho, et deixo aquesta recepta per fer un pastís de xocolata i fruits vermells apte per a tota mena de dietes.

Per dins porta melmelada, així que et recomano que la preparis el dia abans. Només cal una mica de previsió.

Ingredients

Fruits vermells

Agar agar en pols

3 ous (lli + aigua o aquafaba per a vegans)

1 iogurt (tria quin s’adapta a tu)

1/2 mesura de got de iogurt d’oli

2 i 1/2 mesures de got de iogurt de farina d’arròs integral i blat de moro

1/2 mesura de got de iogurt de cacau en pols

5-7 dàtils

Llevat químic

Xocolata 85% cacau

Elaboració

1. Per preparar la melmelada, agafa una olla mitjana, tira-hi 300 g de fruits vermells. Deixa que el contingut s’escalfi, fes-ho amb el foc a mitja temperatura per evitar que s’enganxi. Ves removent amb una cullera si veus que s’enganxa i aixafant la fruita.

2. De mica en mica veuràs que va perdent l’aigua i va agafant textura de melmelada. Just en aquest moment, afegeix 1/2 cullerada de postres d’agar agar i remena-ho bé. Continua removent i aixafant la fruita fins que vegis que s’ha evaporat al màxim el líquid. Passa la melmelada a un pot de vidre i deixa-la refredar.

3. Per fer el pessic, preescalfa el forn a 180º.

4. Tritura en un got els ous amb els dàtils. Passa-ho a un bol i afegeix-hi el iogurt i l’oli. Torna-ho a barrejar tot. Posa-hi la farina i barreja bé tot el contingut. Per últim, incorpora-hi el llevat químic.

5. Cou el pessic durant 20-30 minuts. Comprova si està cuit amb un escuradents. Un cop estigui, deixa’l refredar.

6. Obre el pessic amb un ganivet de serra. Pots fer dos o tres pisos, és a dir, decidir si vols només una capa de melmelada o dues. Si tries fer tres pisos, procura no fer capes massa fines per evitar que es trenquin.

7. Farceix el pessic amb la melmelada i munta’l.

8. Desfés la xocolata 85% cacau al bany maria. La quantitat variarà molt en funció de la mida del pastís, fes-ho a ull i, si te’n falta, sempre en pots afegir. Tenir l’aigua calenta et permetrà mantenir la xocolata prou líquida.

9. Tira la xocolata per sobre del pastís i cobreix-lo tot. Abans que es refredi, decora amb algun nabiu, mora o aranyó i, si en tens, unes fulles de menta.

10. Gaudeix del teu pastís de xocolata i fruits vermells!

I si t’agraden els fruits vermells, no et pots perdre aquesta mousse!

Pastís de xocolata i fruits vermells
Pastís de xocolata i fruits vermells

Pastel de chocolate y frutos rojos

Ingredientes

Frutos rojos

Agar agar en polvo

 huevos (lino + agua o aquafaba para veganos)

1 yogur (elige cuál se adapta a ti)

1/2 medida de vaso de yogur de aceite

2 y 1/2 medidas de vaso de yogur de harina de arroz integral y maíz

1/2 medida de vaso de yogur de cacao en polvo

5-7 dátiles

Levadura química

Chocolate 85% cacao

Elaboración

1. Para preparar la mermelada, coge una olla mediana, echa 300 g de frutos rojos. Deja que el contenido se caliente, hazlo con el fuego a media temperatura para evitar que se pegue en el culo del recipiente. Ve removiendo con una cuchara si ves que se engancha y chafando la fruta.

2. Poco a poco verás que va perdiendo el agua y va cogiendo textura de mermelada. Justo en este momento, añade 1/2 cucharada de postre de agar agar y remuévelo bien. Continúa removiendo y aplastando la fruta hasta que veas que se ha evaporado al máximo el líquido. Pasa la mermelada a un tarro de cristal y déjala enfriar.

3. Para hacer el bizcocho, precalienta el horno a 180°.

4. Tritura en un vaso alto los huevos con los dátiles. Pásalo a un bol y añade el yogur y el aceite. Vuélvelo a mezclar todo. Pon la harina y mezcla bien todo el contenido. Por último, incorpora la levadura química.

5. Cuece el bizcocho durante 20-30 minutos. Comprueba si está cocido con un palillo. Una vez esté, déjalo enfriar.

6. Abre el bizcocho con un cuchillo de sierra. Puedes hacer dos o tres pisos, es decir, decidir si quieres solo una capa de mermelada o dos. Si eliges hacer tres pisos, procura no hacer capas demasiadas finas para evitar que se rompan.

7. Rellena el bizcocho con la mermelada y móntalo.

8. Derrite el chocolate 85% cacao al baño maría. La cantidad variará mucho en función de la medida del pastel, hazlo a ojo y, si te falta, siempre puedes añadir más. Tener el agua caliente te permitirá mantener el chocolate bastante líquida.

9. Echa el chocolate por encima del pastel y cúbrelo todo. Antes de que se enfríe, decora con algún arándano, mora o frambuesa y, si tienes, unas hojas de menta.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *