Arepas amb carn i guacamole
Receptes Salat

Arepas amb carn i guacamole

Les arepas s’han posat força de moda darrerament, i més entre els que portem una dieta lliure de gluten. Cada cop es troben més restaurants que n’ofereixen, com també tacos i burritos fets de blat de moro, pel que és més fàcil trobar una versió apta per a celíacs que en altres tipus de plats. I té tant versió amb carn, amb mongeta per a vegans, amb verdura o sense, amb guacamole… vaja, per a tots els gustos! Doncs avui et proposo unes arepas amb carn i guacamole.

A mi m’encanta farcir-la de guacamole i de ‘carne mechada‘, queda molt bo! També fa molt bona pinta, no trobes? Pots fer-ne a casa, només necessites planificar-te una mica perquè demana temps, però paga la pena. Això sí, necessitaràs una olla de pressió o una mica de paciència si optes per l’olla normal.

Et deixo la recepta per fer 8 arepas farcides.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients de les arepas amb carn i guacamole

2 cebes

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

3-4 dents d’all

400-500 g de carn (vedella o porc)

Llorer

Alfàbrega

2 gots de farina de blat de moro precuinada

2 gots d’aigua

Sal

2 alvocats

1 tomàquet petit madur

1/4 de ceba (o més quantitat, si t’agrada)

Suc de llimona

Elaboració de les arepas amb carn i guacamole

1. Posa un rajolí d’oli a l’olla i marca la carn a foc mitjà. No cal que la tallis petita, fes el tros gros perquè es cuini amb el seu suc.

2. Mentrestant, talla les verdures a daus. No han de ser molt petits, però tampoc els deixis excessivament grans, com a tu t’agradi trobar-los.

3. Quan la carn estigui marcada, però no cuita, treu-la de l’olla i reserva-la. Posa-hi un rajolí més d’oli i cuina les verdures durant 10 minuts. No cal que quedin fetes, només busquem estovar-les lleugerament i que deixin anar el seu sabor.

4. Passats els 10 minuts, posa la carn a l’olla amb les verdures. Posa-hi prou aigua perquè ho cobreixi tot i tira-hi una fulla de llorer i alfàbrega al gust. Tapa l’olla i cuina-ho. Si utilitzes una de pressió, amb 35 minuts de cocció ho tindràs llest. En el cas d’usar una olla normal, et caldran ben bé 50 minuts.

5. Quan tinguis la carn, deixa-la refredar. Un cop freda, talla-la a talls mitjans de manera que et vagi bé per desfilar-la. No llencis res, ni les verdures ni el suc que pugui quedar, i posa la carn dins l’olla de nou amb tot.

6. Si encara tens prou aigua a l’olla, cuina-ho tot durant 10-15 minuts més, però sense tapar. En cas contrari, pots barrejar-ho tot una mica i deixar-ho com està. Si pots deixar la carn a la nevera fins a l’endemà, haurà agafat més bon gust.

7. Per fer les arepes, barreja en un bol els dos gots de farina amb un got d’aigua, guarda l’altra meitat que has reservat. Treballa la massa un parell de minuts i tira-li l’aigua que et queda només si veus que està excessivament seca. Quan ho tinguis, deixa que reposi uns 20 minuts.

8. Fes 8 boles amb la massa. Aixafa-les de manera que quedin amb el gruix aproximat d’un dit i tinguin un diàmetre prou bo per farcir-les.

9. Escalfa una paella i posa-hi un raig d’oli. Cuina les arepes durant uns 8 minuts per cada banda a foc mitjà, ens interessa que es facin bé per dins.

10. Alhora, ves preparant el guacamole. És tan senzill com tallar molt petita la ceba. Pelar el tomàquet, treure-li l’aigua de dins i tallar-lo també molt petitó. Pela els alvocats i talla’ls a daus. Ajunta-ho tot en un pal, afegeix-hi un polsim de sal i un raig de suc de llimona, i aixafa-ho tot amb una forquilla. Reserva-ho.

11. Obre les arepes amb un ganivet de serra. Farceix-les de carn i guacamole.

12. Pots donar-li un toc final de cruixentor escalfant-les en una planxa.

13. Gaudeix de les arepas amb carn i guacamole.

Arepas amb carn i guacamole
Arepas amb carn i guacamole

Arepas con carne mechada y guacamole

Ingredientes

2 cebollas

1 pimiento rojo

1 pimiento verde

3-4 dientes de ajo

400-500 g de carne (ternera o cerdo)

Laurel

Albahaca

2 vasos de harina de maíz precocida

2 vasos de agua

Sal

2 aguacates

1 tomate pequeño maduro

1/4 de cebolla (o más cantidad, si te gusta así)

Zumo de limón

Elaboración

1. Pon un poco de aceite en la olla y marca la carne a fuego medio. No hace falta que la cortes pequeña, deja el trozo entero o en porciones medianas para que se cocine con su jugo.

2. Mientras tanto, corta las verduras a dados. No tienen que ser muy pequeños, pero tampoco los dejes excesivamente grandes, como a ti te guste encontrarlos.

3. Cuando la carne esté marcada, pero no cocinada, sácala de la olla y resérvala. Pon uno poco más de aceite y cocina las verduras durante 10 minutos. No hace falta que queden hechas, solo buscamos ablandarlas ligeramente y que suelten su sabor.

4. Pasados los 10 minutos, pon la carne en la olla con las verduras. Pon suficiente agua para que lo cubra todo y echa una hoja de laurel y albahaca al gusto. Tapa la olla y cocínalo. Si utilizas una de presión, con 35 minutos de cocción lo tendrás listo. En el caso de usar una olla normal, te harán falta unos 50 minutos.

5. Cuando tengas la carne, déjala enfriar. Una vwz fría, córtala a porciones medianas de forma que te vaya bien para deshilacharla (mecharla). No tires nada, ni las verduras ni el zumo que pueda quedar, y pon la carne dentro de la olla de nuevo con todo.

6. Si todavía tienes suficiente agua en la olla, cocínalo todo durante 10-15 minutos más, pero sin tapar. En caso contrario, puedes mezclarlo todo un poco y dejarlo como está. Si puedes dejar la carne en la nevera hasta el día siguiente, hazlo, tendrá mejor sabor.

7. Para hacer las arepas, mezcla en un bol los dos vasos de harina con un vaso de agua, guarda la otra mitad que has reservado. Trabaja la masa un par de minutos y échale el agua que te queda solo si ves que está excesivamente seca. Cuando lo tengas, deja que repose unos 20 minutos.

8. Haz 8 bolas con la masa. Aplástalas de forma que queden con el grosor aproximado de un dedo y tengan un diámetro bastante bueno para rellenarlas.

9. Calienta una paella y pon un poco de aceite. Cocina las arepas durante unos 8 minutos por cada lado a fuego mediano, nos interesa que se hagan bien por dentro.

10. A la vez, ves preparando el guacamole. Es tan sencillo como cortar muy pequeña la cebolla. Pelar el tomate, sacarle el agua de dentro y cortarlo también muy pequeñito. Pela los aguacates y córtalos a dados. Júntalo todo en un plato, añade una pizca de sal y de zumo de limón, y aplástalo todo con un tenedor. Resérvalo.

11. Abre las arepas con un cuchillo de sierra. Rellénalas de carne y guacamole.

12. Puedes darle un toque final de crujiente calentándolas en una plancha.

También puede gustarte...

2 Comentarios

  1. […] La carne mechada dona molt de joc. De fet, acostumo a fer-ne quan faig brou d’ossos per aprofitar la carn que normalment es llença amb la carcassa. Si sabessis tot el que pot sortir del coll, del voltant de les costelles… i de les ales! A casa no ens apassionen, així qu les posem al brou. Doncs bé, aprofitant això i una albergínia enorme, he preparat aquests fantàstics montaditos de carne mechada. […]

  2. […] / Ensalada temperada de calabaza, puerro y cebollaAmanida de vedella thai / Ensalada de ternera thaiArepes amb carn ‘mechada’ i guacamole / Arepas con carne mechada y guacamoleArròs amb tofu a la llimona/ Arroz con tofu al limónArròs grec / Arroz griegoArròs nerone amb […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *