Pa amb llavors i massa mare sense gluten
Pa i massa mare Receptes

Pa amb llavors i massa mare sense gluten / Pan con semillas y masa madre sin gluten

Un cop aprens a fer pa sense gluten amb llevat artificial i farines integrals, et sents el rei del mambo, però no en tens prou. Vas una mica enllà i proves amb la massa mare. Que ho aconsegueixes? No cal ni explicar la sensació! Doncs ara estic en fase de fer pans de sabors com d’alfàbrega i all o el de tomàquets i olives, i també receptes amb tota mena de llavors. D’aquí surt aquest pa amb llavors i massa mare sense gluten.

Per a aquesta recepta he continuat amb la farina de fajol, que m’encanta, i he substituït una part del midó de iuca que utilitzo normalment per farina d’arròs blanc. També he reduït lleugerament la quantitat de farina que hi poso normalment i he compensat aquest pes amb llavors de lli, sèsam i grans de fajol sencers.

Ha quedat un pa un pèl més humit que els altres, però ha fet els seus alvèols naturals gràcies a la massa mare i ha sortit amb un sabor just d’acidesa.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

350 g de farina de fajol

30 g de midó de iuca

40 g de farina d’arròs blanc

40 g de llavors de sèsam i lli

20 g de grans de fajol sencers

12 g de psyllium

9 g de sal

240 g de massa mare

480 g d’aigua

Elaboració del pa amb llavors i massa mare sense gluten

1. Barreja en un bol les farines, el psyllium i la sal. Ha de quedar un polsim homogeni, on es distingeixin els diferents ingredients. Incorpora-hi les llavors i el fajol sencer i torna-ho a barrejar.

2. Afegeix-hi la massa mare activada (recorda com fer-la) i l’aigua. Torna a barrejar-ho tot fins a obtenir una massa una mica llefiscosa. Deixa-la reposar a la nevera tota la nit.

3. L’endemà, treu-la de la nevera i posa-la en un motlle rectangular. Deixa la massa de 5 a 7 hores a temperatura ambient. En aquest temps, tornarà a créixer.

4. Preescalfa el forn a 230º.

5. Enforna el pa durant 30 minuts a 230º. Un cop passat aquest temps, treu-lo del motlle i torna’l a posar al forn durant 20 minuts més. Si en aquest extra de temps no està prou cuit, deixa’l 10-15 minuts més.

6. Gaudeix del pa amb llavors i massa mare sense gluten.

Pa amb llavors i massa mare sense gluten
Pa amb llavors i massa mare sense gluten

Pan amb con semillas y masa madre sin gluten

Ingredientes

350 g de harina de trigo sarraceno

30 g de almidón de yuca

40 g de harina de arroz blanco

40 g de semillas de sésamo y lino

20 g de granos enteros de trigo sarraceno

12 g de psyllium

9 g de sal

240 g de masa madre

480 g de agua

Elaboración

1. Mezcla en un bol las harinas, el psyllium y la sal. Tiene que quedar un polvo homogénea, donde se distingan los diferentes ingredientes. Incorpora las semillas y el trigo sarraceno entero y vuélvelo a mezclar.

2. Añade la masa madre activada (recuerda como hacerla) y el agua. Vuelve a mezclarlo todo hasta obtener una masa un poco pegajosa. Déjala reposar en la nevera toda la noche.

3. El día siguiente, sácala de la nevera y ponla en un molde rectangular. Deja la masa de 5 a 7 horas a temperatura ambiente. En este tiempo, volverá a crecer.

4. Precalienta el horno a 230°.

5. Hornea el pan durante 30 minutos a 230°. Una vez pasada este tiempo, sácalo del molde y vuélvelo a poner en el horno durante 20 minutos más. Si en este extra de tiempo no está bastante cocido, déjalo 10-15 minutos más.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *