Scones de taronja
Dolç Receptes

Scones de taronja / Scones de naranja

Els scones són uns pastissets dolços tradicionals dels països anglosaxons. Normalment tenen forma arrodonida, però també se’n troben de triangle com els que he fet. Aquesta recepta és sense gluten, llet (per tant, lactosa). Tampoc porta sucre i el que he fet ha estat jugar amb la dolçor de la taronja i els dàtils per a aquests scones de taronja.

Per què són triangles i no rodones? Perquè ha estat més fàcil posar la massa sobre la safata i agafar una llengua de cuina i fer-li el relleu perquè es cuini ja amb les porcions marcades. Tallar-les, després, és més fàcil.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

150 g de farina de civada

150 g de farina de fajol

50 g de farina d’arròs integral

120 g de dàtils

80 g d’oli de coco

200 ml d’aigua

1 taronja

Llevat químic

Elaboració

1. Treu el pinyol dels dàtils i talla’ls a trossos mitjans. Posa’ls en un got alt.

2. Ratlla la pell de la taronja i posa-la amb els dàtils. Pela la resta de la peça de fruita, de manera que li quedi el mínim de pell blanca (amarga). Talla a trossos mitjans la taronja i afegeix-la al got on hi ha la pell que has ratllat i els dàtils.

3. Afegeix l’oli i l’aigua al recipient. Tritura-ho tot.

4. Barreja totes les farines bé en un bol. Posa-hi la pasta que acabes de triturar i barreja-ho amb les farines. Per últim, posa-hi el llevat químic.

5. Preescalfa el forn a 180º.

6. Passa la massa a un motlle rodó o a una safata amb paper vegetal. Amb una llengua de cuina o un ganivet, fes-li les marques de les porcions. En surten unes vuit. També pots fer els pastissets en forma rodona, com t’agradi més.

7. Enforna els scones de taronja durant 20-25 minuts.


Scones de naranja

Ingredientes

150 g de harina de avena sin gluten

150 g de harina de alforfón (trigo sarraceno)

50 g de harina de arroz integral

120 g de dátiles

80 g d eaceite de coco

200 ml de agua

1 naranja

Levadura química o gasificante

Elaboración

1. Saca el hueso de los dátiles y córtalos a trozos medianos. Ponlos en un vaso alto.

2. Ralla la piel de la naranja y ponla con los dátiles. Pela el resto de la pieza de fruta, de manera que le quede el mínimo de piel blanca (amarga). Corta a trozos medianos la naranja y añádela al vaso donde hay la piel que has rallado y los dátiles.

3. Añade el aceite y el agua al recipiente. Tritúralo todo.

4. Mezcla todas las harinas en un bol. Pon la pasta que acabas de triturar y mézclala con las harinas. Por último, pon la levadura química.

5. Precalienta el horno a 180°.

6. Pasa la masa a un molde redondo o a una bandeja con papel vegetal. Con una lengua de cocina o un cuchillo, hazle las marcas de las porciones, salen unas ocho. También puedes hacer los pastelitos con forma redonda, como te guste más.

7. Hornea los scones durante 20-25 minutos.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *