Espaguetis amb pesto d’espinacs i xampinyons
Receptes Salat

Espaguetis amb pesto d’espinacs i xampinyons

Amb la recepta d’avui he capgirat totalment una recepta tradicional i l’he fet apte per a celíacs, intolerants a la lactosa, al·lèrgics als fruits secs i vegans. Un quatre en un per a aquests espaguetis amb pesto d’espinacs i xampinyons.

El seu truc és que és pasta de cigrons (proteïna vegetal) amb un pesto d’espinacs fet amb pipes de gira-sol i llevat nutricional (més proteïna vegetal) i amb l’afegitó d’uns xampinyons saltats a la paella. He trigat exactament 20 minuts a cuinar-ho. Prou bé, no?

Menjo productes d’origen animal, no sóc pas vegetariana, però sí que he intentat reduir una mica la ingesta de proteïna animal amb un objectiu de sostenibilitat. N’abusem, massa, i tenim al nostre abast una gran quantitat d’aliments que poden proveir-nos de les proteïnes necessàries. L’únic ‘problema’, en el meu cas, és que no puc aprofitar les propietats dels fruits secs, un aliment important per als vegans. Però és, com he dit, un ‘problema’ molt menor perquè les llavors tenen les mateixes propietats. Per això aquest pesto amb pipes de gira-sol.

A més a més, trobo que la cuina vegana és molt creativa. Amb ingredients quotidians es fan plats boníssims, per això m’hi fixo tant. Un bon exemple és aquest plat.

Ingredients

70-80 g d’espaguetis de cigró

3 o 4 xampinyons

2 cullerades de postres de llavors de gira-sol

1 o 2 cullerades de postres de llevat nutricional

Un bon grapat d’espinacs

Oli

Elaboració

1. Renta i talla a làmines els xampinyons i salta’ls una mica en una paella. Reserva’ls.

2. Posa a bullir la pasta.

3. Mentre es fan els espaguetis, posa en un got apte per a triturar la resta d’ingredients. L’oli posa’l al teu gust i en la justa mesura perquè el pesto es pugui repartir després amb la pasta. Pensa que les llavors aniran deixant anar també el seu greix, així que tira-hi oli de mica en mica. Quan tinguis el pesto, reserva.

4. Posa la pasta ja cuita en un plat. Tira-hi el pesto i remena una mica. Finalment, decora amb els xampinyons.

5. Gaudeix dels teus espaguetis amb pesto d’espinacs i xampinyons!

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] te animas a probar otros tipos de pesto, te recomiendo otro hecho con espinacas. Queda algo más ligero, no tan cremoso como este de […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *