Capritx de carbassa i cafè
Dolç Receptes

Capritx de carbassa i cafè / Capricho de calabaza y café

T’agrada el cafè? A mi, molt, però no sóc pas d’aquelles persones que necessitin ficar-se’l en vena. Més aviat prenc cafè de tant en tant, sobretot quan esmorzo amb calma el cap de setmana o acompanyada, és com un capritx que em dono. On també m’encanta és en els dolços com aquesta mena de gelatina/crema feta amb carbassa. Jo l’he anomenat capritx de carbassa i cafè!

Deixo una mica en dubte com anomenar-la perquè la seva textura va una mica en funció de la quantitat d’agar-agar que s’hi posa i de si s’opta per posar-hi llet vegetal o bé iogurt. Al final, però, el més important és notar-hi el toc de cafè amb la dolçor de la carbassa.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients (3 persones)

200 g de carbassa crua i pelada

1 iogurt vegetal o 100 ml de llet vegetal

1 tassa de cafè sol

Estèvia o dàtils per endolcir

1/2 cullerada de cafè d’agar-agar (o més si vols fer-ne gelatina)

Elaboració

1. Talla la carbassa a daus i cuina-la durant 5-8 minuts a màxima potència al microones perquè s’estovi. Un cop la tinguis, aixafa-la amb una forquilla.

2. Prepara una tassa de cafè.

3. Agafa una olla i posa-hi el cafè, el iogurt o la llet, l’estèvia o els dàtils (tritura’ls amb una mica de iogurt/llet) i la carbassa. Remou perquè es barregi tot. Després, posa-hi l’agar-agar i torna a remoure. Porta la massa a ebullició i cou-ho 1 minut mentre bull.

4. Passa la pasta que t’ha sortit a les copes o bols on vulguis servir-la. Deixa-ho temperar i, un cop hagi perdut la calor, posa-ho a la nevera.

5. A l’hora de servir, pots decorar el teu capritx de carbassa i cafè amb una mica de cacau en pols.

Capritx de carbassa i cafè
Capritx de carbassa i cafè

Capricho de calabaza y café

Ingredientes (3 personas)

200 g de calabaza cruda y pelada

1 yogur vegetal o 100 ml de leche vegetal

1 taza de café solo

Estevia o dátiles para endulzar

1/2 cucharada de café de agar-agar

* La cantidad de agar-agar variará según si quieres una mousse (con 1/2 cucharada basta) o una gelatina (deberás poner más)

Elaboración

1. Corta la calabaza a dados y cocínala durante 5-8 minutos a máxima potencia al microondas para que se ablande. Una vez la tengas, cháfala con un tenedor.

2. Prepara una taza de café.

3. Coge una olla y pon el café, el yogur o la leche, la estevia o los dátiles (tritúralos con un poco de yogur/leche antes de mezclarlos) y la calabaza. Remueve para que se mezcle todo. Después, pon el agar-agar y vuelve a remover. Lleva la masa a ebullición y cuécelo 1 minuto mientras hierve.

4. Pasa la pasta que te ha salido a las copas o boles donde quieras servirla. Déjala templar y, una vez haya perdido el calor, ponla en la nevera.

5. A la hora de servir, puedes decorar tus caprichos de calabaza y café con un poco de cacao en polvo.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *