Bunyols de taronja i anís
Dolç Receptes

Bunyols de taronja i anís / Buñuelos de naranja y anís

Per Setmana Santa, no poden faltar els bunyols. Aquest és el tercer any que en faig, però el primer que dono per bona una recepta. Els dos intents anteriors em van servir per donar amb la farina perfecta i trobar el millor mètode de cocció (almenys per a mi). Aquests bunyols de taronja i anís que veus estan fets amb fajol i al forn. Sobra dir que són sense gluten, lactosa i sucre.

He optat per no fregir-los perquè, fins ara, m’ha donat la sensació que les farines sense gluten xuclen molt més oli que les altres. Potser són manies meves, que noto massa el sabor a refregit, sempre pots provar aquesta mateixa recepta amb el mètode de cocció tradicional. Sempre et quedaran més macos, creixeran una miqueta més i no tindran aquesta forma… diguem-ne rara, sortiran més rodonets.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

200 g de farina de fajol

25 g de farina d’arròs

25 g de lli mòlt

90 g de iogurt vegetal

2 ous

1 taronja

6 o 7 dàtils o estèvia

4 g de llevat en pols

Anís al gust

Canyella al gust

Un polsim de sal

Elaboració dels bunyols de taronja i anís

  1. Talla els dàtils petitons i posa’ls en un got alt. En aquest mateix recipient, casca els ous i posa-hi el iogurt. Tritura-ho tot amb la minipimer.
  2. Raspa la pell de la taronja i posa-la al got. Pela la fruita, l’objectiu és que li treguis al màxim la part blanca (és amargant), i talla la taronja a quadrats. Incorpora la fruita al got i tritura-ho tot bé.
  3. Passa la barreja a un bol gros. Posa-hi la resta d’ingredients i barreja-ho tot bé. Deixa reposar la massa una hora.
  4. Amb l’ajuda d’una cullera, ves posant porcions de massa sobre una safata de forn. Et costarà donar-li forma, per això va bé posar-la amb la cullera. Deixa reposar la massa un parell d’hores més.
  5. Preescalfa el forn a 180º. Quan ja tinguis la temperatura que vols, posa-hi els bunyols i cou-los a la mateixa temperatura durant 20-25 minuts. Vigila que no es daurin massa ni es posin durs, han de quedar esponjosos.
  6. Gaudeix dels teus bunyols de taronja i anís!
Bunyols de taronja i anís
Bunyols de taronja i anís
Bunyols de taronja i anís

Buñuelos de naranja y anís

Ingredientes

200 g de harina de trigo sarraceno

25 g de harina de arroz

25 g de lino molido

90 g de yogur vegetal

2 huevos

1 naranja

6 o 7 dátiles o estevia

4 g de levadura en polvo

Anís al gusto

Canela al gusto

Una pizca de sal

Elaboración

1. Corta los dátiles pequeñitos y ponlos en un vaso alto. En este mismo recipiente, casca los huevos y pon el yogur. Tritúralo todo con la minipimer.

2. Raspa la piel de la naranja y ponla en el vaso. Pela la fruta, el objetivo es que le saques al máximo la parte blanca (amarga), y corta la naranja a cuadrados. Incorpora la fruta al vaso y tritúralo todo junto.

3. Pasa la mezcla a un bol grande. Pon el resto de ingredientes y mézclalo todo. Deja reposar la masa una hora.

4. Con la ayuda de una cuchara, ve poniendo porciones de masa sobre una bandeja de horno. Te costará darle forma, por eso va bien ponerlas con la cuchara. Deja reposar la masa un par de horas más.

5. Precalienta el horno a 180°. Cuando esté caliente, pon los buñuelos y cuécelos durante 20-25 minutos. Vigila que no se doren demasiado ni se pongan duros, tienen que quedar esponjosos.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] Banana-choco berlina (VÍDEO)Banana pancakeBombons d’anacards i fruits vermellsBrownie de moniato i garrofa / de boniato y algarrobaBrownie de moniato i garrofa amb taronja / de boniato y algarroba con naranjaBrownie de remolatxa / remolachaBrownie expressBrownie prebiòtic / prebiótico (VÍDEO)Bunyols de l’Empordà / Buñuelos del EmpordàBunyols de quaresma / Buñuelos de CuaresmaBunyols de taronja i anís / Buñuelos de naranja y anís […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *