Pa de fajol i tapioca amb massa mare
Pa i massa mare Receptes

Pa de fajol i tapioca amb massa mare

Sóc molt tossuda i, fins ara, no havia volgut fer pa amb midons. He fet proves molt desastroses, però també de bones. Això sí, sempre molt humides. Al final hi he caigut, he decidit posar midó de tapioca al pa amb el fajol i… tot un èxit! Bé, porta també farina d’arròs integral i cigró, però en menys quantitat, per això dic que és un pa de fajol i tapioca amb massa mare.

Per descomptat, aquest pa és 100% sense gluten i fet amb massa mare (passos per fer-la aquí), no porta cap mena de llevat artificial. Tot i això, la seva humitat es troba al punt ideal i té alvèols, petitons, però en té. Continuaré treballant en més receptes de mà, però de moment em dono per satisfeta amb aquesta.

Ingredients

400 g de farina de fajol

100 g de farina d’arròs integral

100 g de farina de cigró

110 g de midó de tapioca

270 g de massa mare

22 g de psyllium

10 g de sal

700 g d’aigua

Pa de fajol i tapioca amb massa mare
Pa de fajol i tapioca amb massa mare

Elaboració del pa de fajol i tapioca amb massa mare

1. Barreja tots els ingredients en un bol amb l’ajuda d’una cullera de fusta. Sigues insistent, ha de quedar una massa homogènia. Tapa-la amb un drap i deixa-la reposar tota la nit a la nevera. Si prefereixes alleugerir el procés, fes el repòs unes 3-4 hores.

2. L’endemà, o després de les hores de repòs, passa la massa a un motlle. Veuràs que ja no és líquida com abans. El psyllium i les farines han xuclat part de l’aigua. Si vols decorar-lo per sobre amb llavors, ara és el moment de posar-les.

3. Deixa reposar la massa de nou de 3 a 6 hores, fins que dobli el seu volum. Trigarà més o menys en funció de la temperatura ambient.

4. Preescalfa el forn a 250º amb escalfor a dalt i a baix. Posa-hi també a baix de tot un altre moltlle, però buit.

5. Posa el pa al forn, a mitja alçada, i tira mig got d’aigua al motlle buit que has deixat a la part de baix. L’objectiu és que generi vapor perquè la crosta es formi més lentament i quedi més daurada.

6. Al cap de 15 minuts, obre el forn perquè surti el vapor i baixa la temperatura a 200º. Passats 30-40 minuts, o quan creguis que té bon color i que està ben fet per dins, el treus del motlle i el deixes refredar en una reixa.

7. Gaudeix del teu pa de fajol i tapioca amb massa mare! T’aguantarà a la nevera ben bé una setmana, però també tallar-lo a llesques i congelar-lo.

También puede gustarte...

2 Comentarios

  1. […] ajo y albahacaPa de fajol i arròs amb massa mare / Pan de trigo sarraceno y arroz con masa madrePa de fajol i tapioca amb massa mare / Pan de trigo sarraceno y yuca con masa madrePa de fajol / Pan de trigo sarracenoPa dolç de taronja / Pan dulce de naranjaPa de pessic de cacau […]

  2. […] altra opció és fer pizza amb massa de pa. Et quedarà molt més tou, més aviat tipus focaccia. Si t’agrada cruixent, et recomano fer […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *