Panets amb tomàquet i olives
Pa i massa mare Receptes

Panets amb tomàquet i olives / Panecillos con tomate y olivas

Abans de deixar el gluten, ja havia fet panets amb tomàquet i olives. Reconec que llavors tot ho feia amb llevat fresc, no em va venir la inquietud per la massa mare fins que vaig fer un canvi de xip cap a una alimentació més natural. Com a bona curiosa, havia de trobar una fórmula sense gluten i amb aquests magnífics bacteris i llevat naturals, i aquí la tens: nova recepta de panets amb tomàquet i olives.

Abans de posar-t’hi, assegura’t que tens farina de fajol, midó de iuca o de blat de moro, psyllium, tomàquet deshidratat i olives. I temps, és clar! Un bon pa amb massa mare necessita paciència.

Amb les mides que et dono, et poden sortir uns 3 o 4 panets mitjans o bé un pa de motlle més gros d’uns 450-500 grams.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

100 g de massa mare

160 g de farina de fajol

62 g de midó de iuca o de blat de moro

7 g de psyllium

4 g de sal

200 g d’aigua

2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra

8-10 tomàquets deshidratats

12-15 olives

Elaboració

1. Posa en remull els tomàquets unes 4 hores abans i mira que la massa mare estigui prou activada per utilitzar-la. Recorda alimentar-la prèviament.

2. Talla els tomàquets i les olives a trossos petits i reserva’ls.

3. En un bol, barreja les dues farines i el psyllium de manera que quedi un polsim homogeni i no s’hi distingeixin els ingredients.

4. Afegeix la massa mare i l’aigua al bol i barreja-ho tot bé durant 2-3 minuts.

5. Posa-hi la sal i els tomàquets i les olives que havíem reservat. Tira-hi també l’oli d’oliva. Remena-ho tot fins a tenir una massa homogènia.

6. Deixa reposar la massa durant tota la nit a la nevera.

7. L’endemà, pasta lleugerament la massa i reparteix-la en motlles per a panets o bé posa la massa en un motlle gran. Deixa-ho reposar perquè creixi. A l’estiu pot trigar unes 4 hores i a l’hivern, segons la temperatura, fins a 8 hores.

8. Preescalfa el forn a 220º.

9. Enforna els panets amb tomàquet i olives. Trigaran entre 15 i 30 minuts si són petits i en funció del forn que tinguis, o 45 minuts si n’has fet un de més gran.

Panets amb tomàquet i olives

Panecillos de tomate y olivas

Ingredientes

100 g de masa madre

160 g de harina de alforfón (trigo sarraceno)

62 g de almidón de yuca o de maíz

7 g de psyllium

4 g de sal

200 g de agua

2 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen extra

8-10 tomates deshidratados

12-15 olivas

Elaboración

1. Pon a remojo los tomates unas 4 horas antes y mira que la masa madre esté bastante activada para utilizarla. Recuerda alimentarla previamente.

2. Corta los tomates (ya hidratados) y las olivas a trozos pequeños y resérvalos.

3. En un bol, mezcla las dos harinas y el psyllium de forma que quede una harina homogénea y no se distingan los ingredientes.

4. Añade la masa madre y el agua al bol y mézclalo todo bien durante 2-3 minutos.

5. Pon la sal, los tomates y las olivas que habíamos reservado. Echa también el aceite de oliva. Remuévelo todo hasta tener una masa homogénea.

6. Deja reposar la masa durante toda la noche aen la nevera.

7. Al día siguiente, amasa ligeramente la masa y repártela en moldes para panecillos o bien pon la masa en un molde grande. Déjalo reposar para que crezca. En verano puede tardar unas 4 horas y en invierno, según la temperatura, hasta 8 horas.

8. Precalienta el horno a 220°.

9. Hornea los panecillos. Tardarán entre 15 y 30 minutos si son pequeños y en función del horno que tengas, o 45 minutos si has hecho uno más grande.

También puede gustarte...

2 Comentarios

  1. […] m’ha donat pel pa de sabors. El de tomàquet i olives és un clàssic, però tampoc es queda enrere el que porta all i alguna herba […]

  2. […] sensació! Doncs ara estic en fase de fer pans de sabors com d’alfàbrega i all o el de tomàquets i olives, i també receptes amb tota mena de llavors. D’aquí surt aquest pa amb llavors i massa […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *