Pa de fajol amb all i alfàbrega
Pa i massa mare Receptes

Pa de fajol amb all i alfàbrega / Pan de trigo sarraceno con ajo y albahaca

Darrerament m’ha donat pel pa de sabors. El de tomàquet i olives és un clàssic, però tampoc es queda enrere el que porta all i alguna herba aromàtica. La meva tria ha estat l’alfàbrega per a un pa de fajol sense gluten i fet amb massa mare. M’he llançat a la piscina variant coses bàsiques de la recepta base que utilitzo sempre, però reduint quantitats per tenir un sol panet per si no sortia bé… ara me’n penedeixo! L’hauré de repetir. Això sí, en la llista d’ingredient que t’he detallat he augmentat les quantitats perquè et puguin sortir almenys un parell o tres de racions d’aquest pa de fajol amb all i alfàbrega.

La quantitat d’all i d’alfàbrega és variable, va en funció del gust que cadascú hi vulgui donar. També es pot canviar d’herba i posar-hi qualsevol altre, així com decidir substituir l’all per pebre. La veritat és que la recepta és prou bàsica perquè cadascú faci les seves esmenes. De moment, posem-nos-hi amb aquesta, què et sembla?

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

100 g de massa mare

160 g de farina de fajol

40 g de midó de iuca

200 g d’aigua

6 g de psyllium

6 g de sal

2 cullerades soperes d’alfàbrega

2 cullerades soperes d’all en pols

Elaboració

1. Barreja les dues farines i el psyllium en un bol. Ha de quedar tot prou unit per tenir un polsim homogeni i on no es notin els diversos components.

2. En un altre bol, barreja la massa mare i l’aigua. Tot seguit, aboca aquesta pasta a les farines. Barreja-ho tot molt bé (jo ho faig amb una espàtula de silicona).

3. Incorpora la sal, l’all i l’alfàbrega a la massa. Ara sí que és hora de ficar les mans i pastar la massa. Quan la tinguis, posa-la en un motlle.

4. Deixa-la reposar tota la nit a la nevera. L’endemà, deixa-la reposar a temperatura ambient unes 6-8 hores. Si prefereixes fer-ho tot seguit, obvia la part de la nevera i deixa la massa a temperatura ambient.

5. Preescalfa el forn a 220º. Enforna el pa de fajol amb all i alfàbrega, trigarà entre 30 i 50 minuts segons la mida que hagis donat als panets.

Pa de fajol amb all i alfàbrega
Pa de fajol amb all i alfàbrega
Pa de fajol amb all i alfàbrega

Pan de ajo y albahaca sin gluten

Ingredientes

100 g de masa madre

160 g de harina de alforfón (trigo sarraceno)

40 g de almidón de yuca

200 g de agua

6 g de psyllium

6 g de sal

2 cucharadas soperas de albahaca

2 cucharadas soperas de ajo en polvo

Elaboración

1. Mezcla las dos harinas y el psyllium en un bol.

2. En otro bol, mezcla la masa madre y el agua. A continuación, echa esta pasta a las harinas. Mézclalo todo muy bien (yo lo hago con una espátula de silicona).

3. Incorpora la sal, el ajo y la albahaca a la masa. Ahora sí que es hora de meter las manos y amasar la masa. Cuando la tengas, ponla en un molde.

4. Déjala reposar toda la noche en la nevera. El día siguiente, déjala reposar a temperatura ambiente unas 6-8 horas. Si prefieres ir más rápido, obvia la parte de la nevera y deja la masa a temperatura ambiente.

5. Precalienta el horno a 220°. Hornea el pan, tardará entre 30 y 50 minutos según la medida que hayas dado a los panecillos.

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *