Arròs nerone amb sobrassada
Receptes Salat

Arròs nerone amb sobrassada / Arroz nerone con sobrasada

Aquest recepta d’arròs nerone amb sobrassada té un relat que segur que et fa gràcia conèixer. Has anat mai al restaurant Semproniana de l’Ada Parellada a Barcelona? Si no l’has visitat, ja trigues! Hi vaig anar per primer cop deu fer uns 3 anys llargs, quan la meva única limitació a escala alimentària era la meva al·lèrgia als fruits secs, poma i préssec (proteïna LTP). Aquell dia vaig descobrir un dels seus plats estrella: arròs de venere amb formatge de maó. Dir que em va encantar és quedar-se curta… salivo només de recordar-lo! Duia una mena de crema de llet, sobrassada, arròs negre (també anomenat nerone o de venere) i arròs salvatge, carbassa, formatge de maó i altres ingredients que segur que li deuen donar el seu toc personal.

La qüestió és que com a bona cuinetes, havia d’intentar fer alguna cosa que se li assemblés, sobretot després de començar amb la meva dieta sense lactosa i gluten. Reconec que no serà com el que ella fa (ni ho pretenc!), però et puc compartir una recepta que té com a base alguns dels ingredients que vaig identificar-hi. El meu company li ha donat el vistiplau, així que queda clar que aquest arròs nerone amb sobrassada serà un plat per repetir.

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients (2 persones)

110 g d’arròs nerone

20 g d’arròs salvatge

50 g de sobrassada esmicolada

70 g de carbassa tallada a daus

1 ceba tallada ben petita

100 ml de nata de soja (o sense lactosa)

Formatge de maó (si el toleres) o sense lactosa

* Tant l’arròs nerone com el salvatge són cars, sobretot el segon, per això l’utilitzo molt menys del que voldria. En aquesta recepta pots canviar-los per arròs rodó integral, basmati integral o qualsevol altre, però la gràcia de la recepta són també el sabor i l’aroma que té aquest ingredient.

Elaboració

1. Posa a bullir l’arròs. Tingues paciència, trigarà uns 40-50 minuts. Et recomano que el posis en remull la nit abans per escurçar el temps de cocció.

2. En una paella amb un rajolí d’oli, salta els grans d’arròs salvatge. L’objectiu és que es daurin i quedin cruixents, així que amb 1-2 minuts n’hi ha prou. Aparta’l i reserva’l en un plat.

3. Aprofita la paella i salta la carbassa a daus. No volem que quedi massa tova, així que ha de ser bàsicament daurar-la una mica. Reserva-la a part.

4. Sofregeix la ceba a foc baix. Quan vegis que està tova i ha agafat un color transparent, posa-hi la sobrassada esmicolada i la nata de soja. Cou-ho tot durant 10 minuts aproximadament a foc mitjà, la idea és que la crema es redueixi.

5. Quan l’arròs estigui cuit, escorre’l i integra’l a la crema de sobrassada i soja. Remou-ho i deixa que s’absorbeixin els sabors i aromes de tots els ingredients junts durant uns 5 minuts.

6. Serveix l’arròs nerone amb sobrassada en un plat. Per sobre, posa-hi l’arròs salvatge que has torrat prèviament i ratlla-hi formatge per sobre.


Arroz nerone con sobrasada

Ingredientes (2 personas)

110 g de arroz nerone

20 g de arroz salvaje

50 g de sobrasada desmenuzada

70 g de calabaza cortada a dados

1 cebolla cortada muy pequeña

100 ml de nata de soja (o sin lactosa)

Queso de Maó (si lo toleras) o sin lactosa

* Tanto el arroz nerone como el salvaje son caros, sobre todo el segundo, por eso lo utilizo mucho menos de lo que querría. En esta receta puedes cambiarlos por arroz redondo integral, basmati integral o cualquier otro, pero la gracia de la receta son el sabor y el aroma que tiene este ingrediente.

Elaboración

1. Pon a hervir el arroz. Ten paciencia, tardará unos 40-50 minutos. Te recomiendo que lo pongas en remojo la noche anterior para acortar el tiempo de cocción.

2. En una paella con un poco de aceite, saltea los granos de arroz salvaje. El objetivo es que se doren y queden crujientes, así que con 1-2 minutos hay bastante. Apártalos y resérvalos.

3. Aprovecha la paella y saltea la calabaza a dados. No queremos que quede demasiado blanda, así que tiene que ser básicamente dorarla un poco. Resérvala.

4. Sofríe la cebolla a fuego bajo. Cuando veas que está blanda y ha cogido un color transparente, pon la sobrasada desmenuzada y la nata de soja. Cuécelo todo durante 10 minutos aproximadamente a fuego medio, la idea es que la crema se reduzca.

5. Cuando el arroz esté cocido, escúrrelo e intégralo a la crema de sobrasada y soja. Remuévelo y deja que se absorban los sabores y aromas de todos los ingredientes juntos durante unos 5 minutos.

6. Sirve el arroz en un plato. Por encima, pon el arroz salvaje que has tostado previamente y ralla queso por encima.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] Amanida especiada / Ensalada especiadaAmanida temperada de carbassa, porro i ceba / Ensalada temperada de calabaza, puerro y cebollaAmanida de vedella thai / Ensalada de ternera thaiArepes amb carn ‘mechada’ i guacamole / Arepas con carne mechada y guacamoleArròs amb tofu a la llimona/ Arroz con tofu al limónArròs grec / Arroz griegoArròs nerone amb sobrassada / Arroz nerone con sobrasada […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *