Cassoleta d’escalivada
Receptes Salat

Cassoleta d’escalivada / Tartaleta de escalivada

A casa ens encanta l’escalivada. La fem al forn, al robot de cuina i, quan podem, posem les verdures a la brasa en papillota. La coca de recapte també una recepta que de tant en tant es deixa caure i d’aquí va sortir la idea de fer-ne una versió amb cassoleta d’escalivada feta amb farina de cigró sense gluten.

*** Debajo tienes la receta en español

Aquí no hi posem ni sardines, ni botifarra ni res per sobre, però té una petita sorpresa: el seu interior és de formatge sense lactosa. Ara bé, hi pots posar hummus (idea que vull provar) o qualsevol altre ingredient que li doni cremositat a la teva cassoleta d’escalivada.

Ingredients (4-6 cassoletes)

2 gots de farina de cigró

2 gots d’aigua

Escalivada

Formatge sense lactosa

Elaboració

1. Barreja en un bol la farina de cigró amb un got d’aigua. Ves amassant bé per notar la textura que té la massa. A poc a poc, ves afegint-hi més aigua. Pot ser que no necessitis posar-hi els 2 gots, o potser te’n cal més, la massa t’ho dirà.

2. Un cop tinguis la massa llesta, fes-ne boles. Calcula fer-ne entre 4 i 6 segona la mida de la cassoleta. Jo he utilitzat uns motlles per fer pa d’hamburguesa de Lékué i me n’han sortit 6. Estira amb un corró cada bola i posa-la dins del seu motlle per donar-li la forma de cassoleta. Si et sobra massa, sempre pots estirar-la, pintar-la amb una mica d’oli i tirar-hi llavors. Et sortirà una mena de cracker.

3. Amb el forn preescalfat a 180º, cuina les cassoletes durant 10 minuts.

4. Passada la primera cocció, treu les cassoletes del forn i posa-hi una primera capa de formatge i, tot seguit, una segona d’escalivada. Posa-ho de nou al forn i deixa-ho 10 minuts més. Ves fixant-te en la massa, pot ser que el teu forn demani uns minuts més.

5. Gaudeix de la cassoleta d’escalivada!

Si t’agrada la farina de cigró, et recomano que la utilitzis també en alguna recepta dolça com aquesta.

Cassoleta d’escalivada

Tartaleta de escalivada

Ingredientes (4-6 tartaletas)

2 vasos de harina de garbanzo sin gluten

2 vasos de agua

Escalivada

Queso sin lactosa

Elaboración

1. Mezcla en un bol la harina de garbanzo con un vaso de agua. Ve amasando bien para notar la textura que tiene la masa. Poco a poco, ve añadiendo más agua. Puede que no necesites poner los 2 vasos de agua, o quizás te haga falta más, la masa te lo dirá.

2. Una vez tengas la masa lista, haz bolas. Calcula hacer entre 4 y 6 según la medida de la tartaleta. Yo he utilizado unos moldes para hacer pan de hamburguesa de Lékué y me han salido 6. Estira con un rodillo cada bola y pon la masa estirada dentro de su molde para darle la forma de tartaleta. Si te sobra masa, puedes estirarla, pintarla con un poco de aceite y echar semillas por encima. Te saldrán una especie de cracker.

3. Con el horno precalentado a 180°, cocina las tartaletas durante 10 minutos.

4. Pasada la primera cocción, saca las tartaletas del horno y pon una primera capa de queso y, a continuación, una segunda de escalivada. Ponlas de nuevo al horno y déjalas 10 minutos más. Ve fijándote en la masa, puede que tu horno pida unos minutos más o que las tengas terminadas antes.

También puede gustarte...

1 Comentario

  1. […] i tomàquet a la provençal / Calabacín y tomate provenzalCarrot cake / Carrot cakeCassoleta d’escalivada / Tartaleta de escalivadaCassoleta de taronja / Tartaleta de naranjaCigrons al curri / Garbanzos al curryChoco-yuca ballsCoca […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *