132. Psiconeuroimmunologia
Uncategorized

Psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE)

Saps quan et ronda pel cap una idea de fa temps, va fent aquell «runrun», però no acabes de fer el pas? Doncs això és exactament el que m’ha passat en l’últim any. He anat escoltant, llegint i coneixent experiències amb la psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE) – o psiconeuroimmunologia (PNI) – , sabent que podria ser la via per ajudar-me a solucionar-ho tot al 100%, però sense autoconvence’m que era el moment. Ara per fi he decidit consultar un especialista i posar-me a les seves mans.

*** Debajo puedes leerlo en español.

Farà cosa d’uns 3 anys i mig vaig recórrer a la medicina tradicional xinesa (MTC) i a l’acupuntura per donar resposta als meus problemes digestius, falta d’energia, rinitis crònica i un sense fi de malestars. Em va ajudar (moltíssim!), vam veure que patia permeabilitat intestinal i hi vam posar remei amb la dietoteràpia, la suplementació i un canvi d’hàbits per reduir l’estrès, nova dieta més neta i, sobretot, autoconeixement per aprendre a escoltar-me a mi mateixa.

Quan vam decidir donar per acabat satisfactòriament el tractament, em trobava bé. No havia acabat de netejar la mucositat, però després de com havia arribat a passar-ho, m’era igual. Ja no anava corrent al lavabo 3-4 (o més) vegades al dia, no tenia punxades ni se’m regirava l’estómac, no em desmaiava, no tenia nàusees, no m’inflava com si estigués embarassada… eren moltes coses les que havien millorat! Amb el temps, però, he vist que la mucositat no pot estar aquí amb mi sine die i que tenir alguna diarrea, hemorroides constants o regles irregulars tampoc s’ha de normalitzar. I així he arribat a la PNIE.

He de dir, també, que la decisió l’he pres després de seguir a través d’Instagram casos com el de @sinhistamina@queaipenmiplato@aidasingluten o @sanandomiintestino, entre altres. Gràcies per la feina que feu!

Mai m’ha agradat donar detalls sobre mi, però crec que hem de parlar molt més de la salut digestiva i hormonal, i de la salut en general, per fer caure la típica frase de «una mica de … és normal!». No, no ho és, i per això intentaré seguir l’exemple de les persones que m’han ajudat a obrir els ulls i tractar-me perquè més persones s’adonin de què és de debò estar bé de salut.

Per tot això, ara veuràs menys publicacions i receptes, però segueixo al peu del canó! A Instagram continuaré penjant plats, ara adaptats a la dieta i la teràpia, i avenços del dia a dia.

Gràcies per llegir-me.


Psiconeuroinmunoendocrinología (PNIE)

Sabes cuando te ronda por la cabeza una idea des de hace tiempo, vas teniendo aquel «runrun», pero no acabas de dar el paso? Pues ésto es exactamente el que me ha pasado en el último año. He ido escuchando, leyendo y conociendo experiencias con la psiconeuroinmunoendocrinología (PNIE) – o psiconeuroimmunología (PNI) – , sabiendo que podría ser la vía para ayudarme a solucionarlo todo al 100%, pero sin autoconvencerme de que era el momento. Ahora por fin he decidido consultar a un especialista y ponerme en sus manos.

Hará cosa de unos 3 años y medio recurrí a la medicina tradicional china (MTC) y a la acupuntura para dar respuesta a mis problemas digestivos, falta de energía, rinitis crónica y uno sin fin de malestares. Me ayudó (¡muchísimo!), vimos que sufría permeabilidad intestinal y le pusimos remedio con la dietoterapia, la suplementación y un cambio de hábitos para reducir el estrés, nueva dieta más limpia y, sobre todo, autoconocimiento para aprender a escucharme a mí misma.

Cuando decidimos dar por acabado satisfactoriamente el tratamiento, me encontraba bien. No había acabado de limpiar la mucosidad, pero después de cómo había llegado a pasarlo, me daba igual. Ya no corriendo iba al baño 3-4 veces al día (o más), no tenía pinchazos ni se me revolvía el estómago, no me desmayaba, no tenía náuseas, no me hinchaba como si estuviese embarazada… ¡eran muchas cosas las que habían mejorado! Pero con el tiempo he visto que la mucosidad no puede estar aquí conmigo sine die y que tener alguna diarrea, hemorroides constantes o reglas irregulares tampoco se tiene que normalizar. Y así he llegado a la PNIE.

Tengo que decir, también, que la decisión lo he tomado después de seguir a través de Instagram casos como el de @sinhistamina@queaipenmiplato@aidasingluten o @sanandomiintestino, entre otros. ¡Gracias por el trabajo que hacéis!

Nunca me ha gustado dar detalles sobre mí, pero creo que tenemos que hablar mucho más de la salud digestiva y hormonal, y de la salud en general, para derribar la típica frase de «un poco de … es normal!». No, no lo es, y por eso intentaré seguir el ejemplo de las personas que me han ayudado a abrir los ojos y tratarme para que más gente se de cuenta de qué es de verdad estar bien de salud.

Por todo esto, ahora verás menos publicaciones y recetas, ¡pero sigo al pie del cañón! En Instagram continuaré colgando platos y adelantos del día a día.

Gracias por leerme.

También puede gustarte...

2 Comentarios

  1. […] el canvi de dieta amb la psiconeuroimmunoendocrinogia (PNIE), he descobert una nova infusió: el te […]

  2. […] convertit en un dels aliments protagonistes de la dieta pautada per la meva PNIE. Mai he sigut molt amant d’aquest tubercle, i segurament el motiu es troba en la mala fama que […]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *