Te kukicha
Begudes

Te kukicha

Amb el canvi de dieta amb la psiconeuroimmunoendocrinogia (PNIE), he descobert una nova infusió: el te verd kukicha. N’havia sentit a parlar, però no n’havia pres ni m’havia cridat l’atenció, pel que no m’havia interessat per ella. Ara la incloc cada dia al matí després d’esmorzar, per prescripció de la meva terapeuta, i he de dir que m’encanta.

Es tracta d’un te verd japonès preparat amb les branques i restes de la planta del te que queden sense moldre perquè són més dures que la fulla. De fet, «kukicha» ve precisament de branca; i és la utilització d’aquestes «restes» el que fa que tingui un sabor diferent a la resta d’infusions: molt menys amargant i amb un punt més suau i dolç. I, punt important, gairebé no té teïna precisament perquè no s’utilitza la fulla.

A aquesta beguda també se l’anomena te de tres anys (perquè s’emmagatzema durant aquest temps), de branca, kirigane, siraore o boucha, segons la procedència de la planta.

En el meu cas, prenc te verd kukicha torrat, i això es nota en l’aroma i el sabor. Llegint i buscant informació sobre la infusió, he vist que alguns experts prefereixen no anomenar-lo kukicha quan passa per aquest procés.

Propietats que se li atribueixen

La macrobiòtica descriu el te verd kukicha com una beguda alcalinitzant, és a dir, té la capacitat de reduir l’acidesa i ajudar el sistema digestiu. Alhora, aporta una major quantitat de tanins i sals minerals que altres infusions, especialment calci, magnesi, potasi i fluor. Per tot això, se’n parla d’ella com una infusió bona per reduir el colesterol i la retenció de líquids, i evitar les càries.

De moment, puc dir que m’encanta com a beguda pel seu sabor i que segurament es quedarà com una opció més en la meva dieta.

Com sempre, si busques una solució medicinal en les herbes, el millor que pots fer és consultar un professional!


Con el cambio de dieta con la psiconeuroinmunoendocrinogía (PNIE), he descubierto una nueva infusión: el té verde kukicha. Había oído a hablar de ella, pero no la había tomado ni me había llamado la atención. Ahora la incluyo cada día por la mañana, por prescripción de mi terapeuta, después de almorzar y tengo que decir que me encanta.

Se trata de un té verde japonés preparado con las ramas y restos de la planta del té que quedan sin moler porque son más duras que la hoja. De hecho, «kukicha» viene precisamente de rama; y es el uso de estos «restos» lo que hace que tenga un sabor diferente al resto de infusiones. Y, punto importante, casi no tiene teína precisamente porque no se utiliza la hoja.

A esta bebida también se le denomina té de tres años (porque se almacena durante este tiempo), de rama, kirigane, siraore o boucha, según la procedencia de la planta.

En mi caso, lo tomo tostado, y esto se nota en el aroma y el sabor. Leyendo y buscando información sobre la infusión, he visto que algunos expertos prefieren no denominarlo kukicha cuando pasa por este proceso.

Propiedades que se le atribuyen

La macrobiótica describe el té verde kukicha como una bebida alcalinizando, es decir, tiene la capacidad de reducir la acidez y ayudar el sistema digestivo. A la vez, aporta una mayor cantidad de taninos y sales minerales que otras infusiones, especialmente calciomagnesiopotasio y flúor. Por todo esto, se habla de ella como una infusión buena para reducir el colesterol y la retención de líquidos, y evitar las caries.

De momento, puedo decir que me encanta como bebida por su sabor y que seguramente se quedará como una opción más en mi dieta.

Como siempre, si buscas una solución medicinal en las hierbas, ¡lo mejor que puedes hacer es consultar a un profesional!

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *