Espirals de canyella
Dolç Receptes

Espirals de canyella / Espirales de canela

M’ha tornat a passar! Sí, he tornat a intentar fer croissants sense gluten i he tornat a fracassar. Però de tot se n’ha d’aprendre, no? Doncs aquest cop m’ha servit per tenir una recepta prou bona d’espirals de canyella sense gluten!

Diria que el gran problema que he tingut a l’hora de fer els croissants és posar poc midó, ja saps que intento utilitzar el màxim possible farines integrals, i no provar amb cap ingredient com psyllium, xia o lli. Veient que la massa no era prou mal·leable per donar enrotllar-la i fer croissants, he optat per fer aquesta alternativa amb canyella. Però continuaré fent proves!

M’encanta el sabor que deixa l’oli de coco i el cruixent del fajol, però també pots canviar per oli d’oliva i per farina de civada sense gluten. T’animes a provar les espirals?

*** Debajo tienes la receta en español

Ingredients

200 g de farina de fajol

50 g de farina de iuca

150 g d’aigua

50 g d’oli de coco

Canyella

Estèvia (opcional)

Elaboració de les espirals de canyella

1. Escalfa una mica l’oli de coco perquè sigui totalment líquid. Barreja’l amb l’aigua i reserva.

2. En un bol, barreja les dues farines. Intenta que no quedi cap bola de farina sense esmicolar i que es vegi tot com una sola farina. És a dir, que no puguis diferenciar el fajol i la iuca, això voldrà dir que ha quedat ben barrejat.

3. Fes un forat al mig de la farina i tira-hi l’aigua i l’oli de coco. Fica les mans al bol i embruta’t: és hora de pastar. Quan ho tinguis, deixa-ho reposar a la nevera 1 hora.

4. Fes tres boles amb la massa. Agafa’n una i estira-la sobre una superfície neta de manera rectangular. Posa-hi canyella per sobre i enrotlla fins a tenir un cilindre. Posa’l en un plat. Fes el mateix amb les altres dues boles i guarda el plat a la nevera 30 minuts més.

5. Preescalfa el forn a 150º. Mentrestant, treu els rotlles de la nevera. Fes 5-7 talls al cilindre perquè et surtin les espirals. Talla’n més o menys en funció de la quantitat i el gruix que vulguis que tinguin.

6. Reparteix les espirals de canyella sense gluten en una safata i enforna-les durant 15-20 minuts (segons com les hagis fet de gruixudes).

Espirals de canyella

Revisa l’índex de receptes per trobar més propostes culinàries diferents.


Espirales de canela

Ingredientes

200 g de harina de alforfón (trigo sarraceno)

50 g de harina de yuca

150 g de agua

50 g de aceite de coco

Canela

Estevia (opcional)

Elaboración

1. Calienta un poco el aceite de coco en el microondas para que sea totalmente líquido. Mézclalo con el agua y reserva.

2. En un bol, mezcla las dos harinas. Intenta que no quede ninguna bola de harina sin desmenuzar y que se vea todo como una sola harina. Es decir, que no puedas diferenciar el alforfón y la yuca, esto querrá decir que ha quedado bien mezclado.

3. Haz un agujero en medio de la harina y echa el agua y el aceite de coco. Mete las manos en el bol y ensúciate: es hora de amasar. Cuando lo tengas, déjalo reposar a la nevera 1 hora.

4. Haz tres bolas con la masa. Coge una y estírala sobre una superficie limpia de manera rectangular. Pon canela por encima y enrolla hasta tener un cilindro. Ponlo en un plato. Haz lo mismo con las otras dos bolas y guarda el plato en la nevera 30 minutos más.

5. Precalienta el horno a 150°. Mientras tanto, saca los churros de la nevera. Haz 5-7 cortes al cilindro para que te salgan las espirales. Corta más o menos en función de la cantidad y el grosor que quieras que tengan.

6. Reparte las espirales en una bandeja y hornéalas durante 15-20 minutos (según como las hayas hecho de gruesas).

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *